top_banner

Veelgestelde vragen & de bijbehorende antwoorden


Wat maakt Dreamfields pasta uniek? Waarom is het anders dan andere pasta's?


Dreamfields pasta is een eersteklas pasta met 2,5 keer zoveel vezels dan traditionele pasta. Met zijn heerlijke smaak en bijzondere eigenschappen is Dreamfields pasta een pasta voor iedereen die een gezonde en of een koolhydraatarme leefwijze aanhoudt.

Net als andere pastasoorten is Dreamfields pasta voornamelijk gemaakt van harde tarwegriesmeel. Daarom heeft het dezelfde smaak en structuur als de traditionele pasta. Maar buiten dat heeft Dreamfields drie unieke extra's:

Voor wie is Dreamfields Pasta geschikt?


Dreamfields Pasta is een lekkere pasta voor het hele gezin en is geschikt voor alle leeftijden. Dreamfields pasta heeft een traditionele pastasmaak en textuur en is verkrijgbaar in zeven populaire vormen. Voor iedere recept is een variant beschikbaar. Omdat Dreamfields pasta is gemaakt van tarwe, is deze niet geschikt voor mensen met een gluten intolerantie (coeliakie) of een tarwe allergie.

pasta_in_pot

Waarvan is Dreamfields pasta gemaakt?


Net als andere pasta's is Dreamfields Pasta voornamelijk gemaakt van harde tarwegriesmeel, waarbij een mengsel van eiwitrijke vezels is toegevoegd die de pasta haar unieke kwaliteit biedt. De toegevoegde vezel maakt de pasta vergelijkbaar met een volkoren pasta. Toch is Dreamfields pasta niet te vergelijken met een volkoren pasta.

Wat zijn de toegevoegde vezels in Dreamfields? Wat is inuline?


De toegevoegde vezels in de Dreamfields pasta zijn inuline, xanthaangom en pectine. Inuline is een niet verteerbaar plantaardig voedingsvezel. Het komt voor in de wortels van ondermeer de aardpeer (heliantum is de Latijnse benaming voor aardpeer), cichorei, witlof, artisjok en schorseneren en in mindere mate in andere groenten. Ook in granen als tarwe en rogge en de meeste vruchten zit inuline.

Inuline heeft een tweevoudige werking:

  1. het bevordert de darmfunctie met als gevolg een soepele stoelgang.
  2. het verhoogt de weerstand omdat de voedingsstoffen beter in het lichaam worden opgenomen.

Hiermee ondersteunt inuline de algehele gezondheid door een verbeterde voedselverwerking.

Waarom inuline?


Wij leven in een moderne en drukke samenleving waarin, ondanks de aandacht die wij aan onze gezondheid besteden, veelal tekortschieten in het eten van voldoende vezelrijk voedsel. Gemiddeld gebruiken we 25 gram voedingsvezel per dag. Voor een optimale darmwerking zou dat 40 gram moeten zijn. In de loop der tijd is men geleidelijk gaan wennen aan een eetcultuur die zich kenmerkt door vooral snel en gemakkelijk eten.

Een en ander heeft ertoe geleid dat bijna de helft van de mensen een trage of moeilijke stoelgang heeft (obstipatie).De laatste jaren zijn we ons er steeds meer van bewust geworden dat het handhaven van een goede gezondheid door minder of niet roken, meer bewegen en verantwoord eten noodzakelijk is. Toch gaat dit laatste veelal gepaard met een te geringe inname van voedingsvezels.

In ons huidige, vaak drukke en soms ook hectische leven, lukt het veelal niet aan de noodzakelijke dagelijkse hoeveelheid vezels te komen. Dreamfields pasta is een goede keus om meer vezels te eten.

Kunnen er bijwerkingen ontstaan na het eten van Dreamfields pasta omdat er meer vezels in de pasta zitten dan in traditionele pasta?


Dreamfields Pasta wordt gemaakt met 100% FDA* goedgekeurde, veilige voedselingrediŽnten. Er zijn geen gevallen van bijwerkingen of ernstige darmklachten gemeld in klinische studies met de Dreamfields Pasta. In feite staan de toegevoegde vezels bekend tot het bevorderen van een gezonde spijsvertering. De meeste consumenten verbruiken aanzienlijk minder vezels dan aanbevolen voor de gezondheid. Het eten van Dreamfields pasta is een goede manier de vezelopname te verhogen. Dreamfields pasta is niet geschikt voor personen met een glutenintolerantie.

pasta_vork

Waar kan ik Dreamfields pasta kopen?


De Dreamfields pasta komt uit Amerika en is in Nederland niet in de supermarkt te koop. U kunt de pasta kopen bij www.dieetwebshop.nl.

Kan ik Dreamfields pasta gebruiken in plaats van de traditionele en volkoren pasta's in recepten?


Ja, dat kan! Dreamfields wordt op dezelfde wijze bereid als de traditionele of volkoren pasta?s. Gebruik Dreamfields pasta voor ieder recept dat met een pasta gemaakt wordt.

Eenmaal gekookt, hoe kan de Dreamfields pasta dan vergeleken worden met traditionele en volkoren pasta met betrekking tot de smaak en textuur?


Omdat Dreamfields in de eerste plaats wordt gemaakt van verrijkte harde tarwegriesmeel heeft zij de smaak en textuur van de traditionele pasta. Volkoren pasta wordt voornamelijk gemaakt met volkoren meel en gedeeltelijk van harde tarwegriesmeel. Als gevolg hiervan heeft volkoren pasta een sterkere smaak en korrelige textuur.

Hoe bereid je Dreamfields Pasta?


Dreamfields pasta wordt op dezelfde wijze bereid als de traditionele pasta. Controleer de verpakking voor de aanbevolen kooktijden. De kooktijden variŽren per soort pasta. Zoals met alle pasta smaakt Dreamfields Pasta het lekkerst als u de pasta "al dente" kookt.

Wat is een portie Dreamfields pasta?


Een portie Dreamfields pasta is 56 gram. Droog gewogen. Deze hoeveelheid is voldoende voor 1 persoon. Reken voor kinderen een kleinere hoeveelheid.

* De Amerikaanse FDA is vergelijkbaar met de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit.

Disclaimer: De inhoud van deze site alsmede de inhoud van alle andere uitingen van Dieet Support Nederland op internet is met de grootste zorgvuldigheid samengesteld. Dieet Support Nederland kan echter geen garanties geven met betrekking tot de aard, juistheid of de inhoud van deze informatie. Dieet Support Nederland is niet aansprakelijk voor eventueel voorkomende onjuistheden of schade dan wel voor de gevolgen van het gebruik van de betreffende informatie, vrijblijvende adviezen of producten. De site is zorgvuldig opgesteld volgens de richtlijnen van Low Carb dieten. Het gebruik van de informatie, vrijblijvende adviezen of producten is geheel voor verantwoordelijkheid van de gebruiker. De eigenaren van Dieet Support Nederland kunnen nimmer verantwoordelijk worden gesteld voor schade die optreedt aan gezondheid ten gevolge van het opvolgen van vrijblijvende NIET medische adviezen en het gebruik van de producten.